Akaan tyovalinepalvelu Lankasahaus

Copyright 2013 akaantyövälinepalvelu Oy

Sivujen toteutus Bastinet

Akaan tyovalinepalvelu Akaan tyovalinepalvelu Palvelut Akaan tyovalinepalvelu Yritys Akaan tyovalinepalvelu Ota yhteytt채

Uutiset

01.09.2017
Tervetuloa Alihankintamessuille 26.9-29.9.2017

Olemme jälleen osastolla A706, jossa toivomme sinut näkevämme.
Siispä tuumasta toimeen. Mesuilla nähdään!
Jari Mäkinen
Akaan Työvälinepalvelu Oy

www.alihankinta.fi

3.10.2013 Akaan Työvälinepalvelu osti Akaan tuotantoyksikön

Fastems on myynyt Akaan tuotantoyksikkönsä Akaan Työvälinepalvelu Oy:lle. Uusi yhtiö vastaa yksikön toiminnasta 1.7.2013 alkaen. Kaupan mukana kaikkiaan viisi henkilöä siirtyi vanhoina työntekijöinä uuden yrityksen palveluun, ja toimitusjohtajana aloittaa yksikön nykyinen vetäjä Jari Mäkinen. LUE LISÄÄ

Lähetä sähköpostia

Lankasahaus

Mitä lankasahaus on?

Tarkasti hallittu kipinätyöstömenetelmä. Lankasahaus on monipuolinen menetelmä valmistaa leikkaimien aktiiviosia ja erilaisia   koneenosia mittatarkasti muutamien tuhannesosien tarkkuudella.

Koska lankasahauksella voidaan työstää myös käyttölujuuteensa lämpökäsiteltyjä materiaaleja, vältetään jälkeenpäin aiheutuvat merkittävät muodon muutokset.

Menetelmä mahdollistaa työstää kaikkia metalleja, kovametallit mukaan lukien.   Paras saavutettava pinnanlaatu 0,3µm Ra

Meillä on liki 30 vuoden kokemus lankasahauksesta. Erityisosaamisemme lankasahauksessa erittäin suurta mittatarkkuutta vaativien tuotteiden lisäksi on suurten kartiokulmien ajo esim. erilaisissa suulakkeissa. Voimme sahata jopa 50 asteen kulmia. Suulakkeet suoraan 3D kuvasta.

Maksimi työstöalue on 520 x 370 x 400

Lankasahauksen perusperiaatteet

Lankasahaus perustuu samaan periaatteeseen kuin uppokipinätyöstökin. Kaikissa kipinätyöstömenetelmissä työstötapahtuman peruselementit ovat kipinätyöstöneste, työkappale ja elektrodi. Uppokipinätyöstön elektrodi on saman muotoinen kuin haluttu koneistettava muoto. Lankasahauksessa elektrodi on liikkuva, sähköä johtavasta materiaalista valmistettu lanka. Työkappale leikataan tällä elektrodilangalla. Lankasahaamalla voidaan valmistaa monimutkaisia muotoja. Muotojen on oltava ulotettavissa kappaleen läpi.

Lankasaha tekee periaatteessa kaksi asiaa: Tuottaa säännöllisiä sähköimpulsseja ja ohjaa elektrodilankaa. Työkappale ja elektrodi liitetään sähköpiirin vastakkaisiksi navoiksi. Lankasaha alkaa tuottaa sähköimpulsseja. Kun elektrodilanka on riittävän lähellä työkappaletta, kipinätyöstöneste muuttuu

eristeestä johteeksi ja tapahtuu suurienerginen läpilyönti. Sähköpurkaus lämmittää työkappaleen pintaa pieneltä alueelta. Osa työkappaleen pinnassa olevaa ainetta sulaa ja kappaleeseen muodostuu kuoppa. Kuopan koko riippuu sähkövirran ja jännitteen voimakkuudesta. Kun läpilyöntejä tapahtuu riittävä määrä, elektrodilanka liikkuu työkappaleen läpi ja työstää lankasahalle ohjelmoidut muodot.

Sitä elektrodilangan ja työkappaleen välistä etäisyyttä, jolla sähköpurkaus tapahtuu, kutsutaan kipinöintiväliksi. Elektrodilanka tuottaa muotoja, jotka ovat kipinöintivälin verran suurempia kuin ohjelmoitu rata. Kipinöintiväli huomioidaan tavallisesti lankasahaa ohjelmoitaessa. Pienin mahdollinen

työstettävissä oleva sisäkulman säde on elektrodilangan halkaisija lisättynä kipinöintivälin leveydellä.

Lankasahassa on 2 - 5 ohjelmoitavaa akselia. Muotinvalmstussovelluksiin käytetään useimmiten 5- akselisia lankasahoja. Lankasahan ohjelmoitavat akselit ovat: elektrodilangan ohjain, langan kallistus x- ja y-suuntiin sekä työkappaleen tai langankuljetusjärjestelmän liikuttaminen x- ja y-suunnissa.